marți, decembrie 28, 2021
Acasă "Stiri de afara" Milioane de oameni bolnavi de cancer sunt afectați de pandemie

Milioane de oameni bolnavi de cancer sunt afectați de pandemie

În timp ce atenția noastră s-a concentrat asupra crizei globale de sănătate cauzată de COVID-19, Europa rămâne înghețată cu privire la o altă criză de sănătate care se adâncește, din păcate.

„Time to Act”, un nou program creat de Queen’s University Belfast din Marea Britanie și Organizația Europeană de Cancer, a descoperit amploarea tratamentului de cancer care a fost perturbat de pandemie.

Datele adunate din 200 de surse, din 17 țări europene, indică faptul că aproximativ 100 de milioane de teste de screening nu au fost efectuate, în timp ce până la jumătate din toți pacienții cu cancer au fost afectați de întârzieri ale tratamentului. În plus, până la 1 milion de europeni ar putea trăi cu cancer nediagnosticat.

Având în vedere natura virusului, spitalele și centrele medicale de pe tot continentul au fost forțate să amâne sau să anuleze tratamentul și intervențiile chirurgicale pentru a minimiza riscul ca persoanele vulnerabile și bolnave să fie expuse bolii, în special pacienții cu cancer.

„În timp ce COVID-19 a subliniat lacunele existente în sistemele noastre de sănătate, impactul general al COVID-19 asupra serivciilor medicale oferite pentru depistarea și eliminarea cancerului în țările europene este încă necunoscut”, a declarat Mark Lawler, profesor de sănătate la Queen’s University Belfast și co-președinte al Rețelei Speciale a Organizației Europene de Cancer privind impactul COVID-19 asupra cancerului.

„Am dezvoltat un program de date ușor de utilizat, care va ajuta la evaluarea provocărilor în furnizarea de îngrijire a cancerului pe care le-au experimentat țările europene în timpul pandemiei”, a adăugat el.

„Impactul dezastruos al COVID-19 asupra pacienților cu cancer și asupra serviciilor medicale de tratare a cancerului, nu poate fi ignorat. Pacienții cu cancer nu pot aștepta și trebuie să ne asigurăm că Covid-19 nu continuă să submineze lupta împotriva cancerului”.

România

Datele din România sunt până acum limitate, dar cercetătorii au descoperit că 77,5% dintre pacienții cu cancer au întâmpinat dificultăți cu privire la serviciile și programările medicale necesare în timpul pandemiei, în timp ce internările în spital pentru pacienții cu cancer au scăzut cu 61%.

Austria

În Austria, a avut loc o suspendare timp de două luni a procedurii de depistare precoce a cancerului de sân. Asta a însemnat că numărul procedurilor de screening efectuate în aprilie și mai 2020 a scăzut cu 70% față de aceeași perioadă a anului precedent. Diagnosticările cu cancer mamar au scăzut la jumătate în aprilie 2020 față de 2019.

Polonia

În Polonia, toate formele de tratament au fost afectate pe timpul pandemiei, dar serviciile de depistare a cancerului de sân, în special, au înregistrat o scădere. De exemplu, numărul de mamografii efectuate în aprilie și mai 2020 a scăzut cu 94% față de 2019.

Articole asemanatoare

COVID-19: Italia va administra doza booster la 4 luni

Începând cu 10 ianuarie, Italia va începe să administreze doza booster a vaccinului anti-COVID-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare...

VIDEO: Adevărul crunt despre toți românii – „Suntem săraci. De ce să fim și răi?”

Robi, polițistul din Las Fierbinți a ținut un monolog care a devenit viral în numai câteva ore. Ce înseamnă...

Revelion în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei: Carla’s Dreams, Puya și Manuel Riva vor urca pe scenă

Revelion în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei: Carla’s Dreams, Puya și Manuel Riva vor urca pe scenă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Cercetătorii japonezi creează un „vaccin” împotriva îmbătrânirii

Cum ar fi dacă ai putea trăi pentru totdeauna? Este o întrebare la care s-au gândit mult timp miliardarii din Silicon Valley,...

Comentarii recente