luni, decembrie 27, 2021
Acasă "Stiri de afara" G7 avertizează Rusia cu privire la „consecințele masive” dacă ar ataca Ucraina

G7 avertizează Rusia cu privire la „consecințele masive” dacă ar ataca Ucraina

G7 îi cere lui Putin să înceteze demersurile și îl avertizează asupra consecințelor severe dacă va încerca să atace Ucraina, potrivit Reuters.

G7 a avertizat Rusia cu privire la consecințele masive și costurile grave dacă președintele Vladimir Putin atacă Ucraina.

Serviciile de informații americane au evaluat faptul că Rusia planifică o ofensivă pe mai multe fronturi asupra Ucrainei care implică până la 175.000 de militari.

Kremlinul neagă că intenționează să invadeze și spune că Occidentul este cuprins de rusofobie. Moscova spune că extinderea NATO amenință Rusia și a încălcat asigurările care i s-au dat atunci când Uniunea Sovietică s-a prăbușit în 1991.

Într-o întâlnire în orașul Liverpool, din nordul Angliei, delegații G7 au declarat că sunt de partea Ucrainei și cer Moscovei să detensioneze situația.

„Rusia ar trebui să știe că o agresiune militară împotriva Ucrainei ar avea consecințe masive și costuri severe”, se arată în proiectul de declarație, confirmat de surse G7.

„Reafirmăm angajamentul nostru neclintit față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și dreptul oricărui stat suveran de a-și determina propriul viitor”, se arată în proiect.

Pentru Moscova, aderarea Ucrainei la NATO este o „linie roșie” care nu va permite să fie depășită.

Putin a cerut garanții de securitate obligatorii din punct de vedere legal, conform cărora NATO nu se va extinde mai la est și nu își va plasa armele aproape de teritoriul Rusiei.

În 2014, Rusia a invadat peninsula Crimeea din Marea Neagră a Ucrainei, determinând Occidentul să impună sancțiuni Rusiei.

Kremlinul a declarat duminică că Putin i-a spus președintelui american Joe Biden că trupele ruse nu reprezintă nicio amenințare și că Moscova a plimbat trupe pe propriul său teritoriu.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că există diferențe conceptuale foarte serioase între Rusia și Statele Unite în privința „liniilor roșii”.

G7 cuprinde Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Japonia, Canada și Statele Unite și include un reprezentant al Uniunii Europene.

„Solicităm Rusiei să detensioneze, să urmărească canale diplomatice și să își respecte angajamentele internaționale privind transparența activităților militare”, a spus G7 în proiect.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Articole asemanatoare

COVID-19: Italia va administra doza booster la 4 luni

Începând cu 10 ianuarie, Italia va începe să administreze doza booster a vaccinului anti-COVID-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare...

VIDEO: Adevărul crunt despre toți românii – „Suntem săraci. De ce să fim și răi?”

Robi, polițistul din Las Fierbinți a ținut un monolog care a devenit viral în numai câteva ore. Ce înseamnă...

Revelion în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei: Carla’s Dreams, Puya și Manuel Riva vor urca pe scenă

Revelion în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei: Carla’s Dreams, Puya și Manuel Riva vor urca pe scenă.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Cercetătorii japonezi creează un „vaccin” împotriva îmbătrânirii

Cum ar fi dacă ai putea trăi pentru totdeauna? Este o întrebare la care s-au gândit mult timp miliardarii din Silicon Valley,...

Comentarii recente

%d blogeri au apreciat: