luni, decembrie 27, 2021
Acasă Actualitate Cercetătorii japonezi creează un „vaccin” împotriva îmbătrânirii

Cercetătorii japonezi creează un „vaccin” împotriva îmbătrânirii

Cum ar fi dacă ai putea trăi pentru totdeauna? Este o întrebare la care s-au gândit mult timp miliardarii din Silicon Valley, scrie Euronews.

Cercetătorii din Japonia spun că este posibil să fi făcut un pas spre creșterea longevității umane prin teste de succes ale unui vaccin anti-îmbătrânire.

În studiile de laborator, un medicament care vizează o proteină ce se află în celulele senescente (cele care au încetat în mod natural să se mai reproducă), a încetinit progresia îmbătrânirii la șoarecii mai în vârstă, au spus cercetătorii de la Universitatea Juntendo din Tokyo.

De asemenea, vaccinul a vizat cu succes celulele senescente din țesutul gras și vasele de sânge, sugerând că ar putea avea un impact pozitiv asupra îmbătrânirii.

„Ne putem aștepta ca vaccinul să fie aplicat în tratamentul rigidizării arteriale, diabetului și altor boli legate de îmbătrânire”, a declarat profesorul Juntendo Toru Minamino pentru agenția de presă Jiji din Japonia.

Ce este senescența celulară?

Senescența sau îmbătrânirea biologică reprezintă procesul de schimbare a unui organism după ce a trecut de maturitate. Aceste schimbări variază ca efect de la nivel celular până la nivel general al întregului organism, potrivit Wikipedia.

Pe scurt, senescența celulară contribuie la procesul de îmbătrânire, precum și la Alzheimer și unele tipuri de cancer.

„Celulele senescente secretă o serie de factori care perturbă funcția țesutului”, a declarat Dr. Salvador Macip, șeful Laboratorului Mecanisme de Cancer și Îmbătrânire de la Universitatea din Leicester, pentru Euronews Next.

Macip a făcut parte dintr-o echipă internațională de cadre universitare de la universități din Marea Britanie, Spania, Nigeria și Arabia Saudită, care a publicat cercetări privind o altă metodă de abordare a celulelor senescente în octombrie anul acesta.

„Procesul biologic de îmbătrânire este foarte complex și prin urmare, este puțin probabil ca o singură strategie să-l oprească sau să-l inverseze complet. Cu toate acestea, există probabil multe modalități de a-l încetini, iar eliminarea celulelor senescente pare a fi una dintre cele mai ușoare și mai simple metode”, a spus el.

Limita duratei de viață

În testele de laborator, prevenirea acumulării de celule senescente a prelungit durata de viață a șoarecilor cu 15%, a declarat Macip pentru Euronews Next. Alte experimente similare au realizat o creștere de până la 35%, a spus el.

Dar înainte de a te entuziasma, merită să reții că cercetătorii încă nu știu cât de mult poate fi prelungită durata de viață.

„Aceasta este o întrebare foarte interesantă și una asupra căreia încă nu avem un răspuns concret. Cercetările avansează foarte repede în acest domeniu. În ultimul deceniu, au fost multe descoperiri cheie. Persoana care va lua prima pastilă anti-îmbătrânire probabil s-a născut deja”, a spus Macip.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Articole asemanatoare

COVID-19: Italia va administra doza booster la 4 luni

Începând cu 10 ianuarie, Italia va începe să administreze doza booster a vaccinului anti-COVID-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare...

VIDEO: Adevărul crunt despre toți românii – „Suntem săraci. De ce să fim și răi?”

Robi, polițistul din Las Fierbinți a ținut un monolog care a devenit viral în numai câteva ore. Ce înseamnă...

Revelion în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei: Carla’s Dreams, Puya și Manuel Riva vor urca pe scenă

Revelion în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei: Carla’s Dreams, Puya și Manuel Riva vor urca pe scenă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Cercetătorii japonezi creează un „vaccin” împotriva îmbătrânirii

Cum ar fi dacă ai putea trăi pentru totdeauna? Este o întrebare la care s-au gândit mult timp miliardarii din Silicon Valley,...

Comentarii recente

%d blogeri au apreciat: