luni, decembrie 27, 2021
Acasă Actualitate Simptomele Omicron

Simptomele Omicron

Încep să apară date preliminare despre noua variantă a covid-19, Omicron care ne-ar putea oferi o înțelegere mai clară a simptomelor și a efectelor acesteia. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că varianta Omicron se va răspândi și mai mult și prezintă un risc global „foarte mare”. Agenția de sănătate a numit-o, de asemenea, o „variantă de îngrijorare”, potrivit Euronews.

Oamenii de știință și experții urmăresc cu atenție datele din Africa de Sud, unde varianta a fost raportată pentru prima dată.

Un studiu publicat pe 14 decembrie de cea mai mare companie de asigurări de sănătate din Africa de Sud, Discovery Health, a declarat că două doze de vaccin COVID-19 de la Pfizer-BioNTech par să ofere protecție de 70% împotriva noii variante.

Studiul s-a bazat pe 211.000 de rezultate pozitive ale testelor COVID-19 din 15 noiembrie până pe 7 decembrie, dintre care aproximativ 78.000 au fost atribuite Omicron. Cele 78.000 de rezultate nu sunt cazuri Omicron confirmate, ceea ce înseamnă că studiul nu este capabil să facă constatări concludente.

De asemenea, studiul a arătat că a existat un risc mai mare de reinfectare în timpul celui de-al patrulea val decât în timpul valurilor anterioare și că riscul de spitalizare în rândul adulților diagnosticați cu COVID-19 a fost cu 29% mai mic decât în timpul primului val al țării respective la începutul anului trecut.

Simptome mai ușoare

La începutul lunii decembrie, Consiliul de Cercetare Medicală din Africa de Sud a lansat un studiu care sugerează că tulpina ar putea provoca o infecție mai ușoară față devariantele anterioare.

Dar, a avertizat că este încă prea devreme pentru a spune dacă varianta prezintă un risc mai mare de deces, deoarece a fost detectată cu peste două săptămâni în urmă și există o cantitate mică de date despre omicron.

Raportul detaliază situația din ultimele două săptămâni de la Complexul Spitalului Districtual Steve Biko/Tshwane din provincia Gauteng, unde varianta a fost detectată pentru prima dată.

Raportul a mai dezvăluit că, mai mulți oameni tineri au fost internați în spital cu infecții COVID-19 Omicron, dar acest lucru ar putea fi legat de ratele mai scăzute de vaccinare în rândul acestor grupuri de vârstă din Africa de Sud.

Principalele constatări ale raportului au fost că majoritatea pacienților nu erau dependenți de oxigen și că cei mai mulți dintre pacienții din secțiile COVID-19 au fost „internări accidentale de Covid”, având un alt motiv medical sau chirurgical de internare în spital.

Simptome foarte ușoare

Concluziile raportului coincid cu cele ale unui medic din Africa de Sud, care a fost unul dintre primii care a descoperit tulpina diferită de coronavirus. Dr. Angelique Coetzee a spus că simptomele variantei Omicron sunt ușoare și ar putea fi tratate acasă.

Coetzee, un medic al unui spital privat și președinte al Asociației Medicale din Africa de Sud, a declarat pentru Reuters că pe 18 noiembrie, ea a observat șapte pacienți la clinica ei care aveau simptome diferite de varianta dominantă Delta.

Ea a tratat aproximativ 30 de pacienți și a spus că cea mai comună caracteristică pare să fie oboseala.

Ce este diferit la simptomele Omicron față de restul variantelor ?

Oboseala a fost unul dintre principalele simptome pe care le raportau pacientii ei, a spus dr. Coetzee.

Alte simptome au fost o durere ușoară de cap, dureri de corp și o durere în gât.

Spre deosebire de varianta Delta, pacienții nu au raportat până acum o pierdere a gustului sau a mirosului. De asemenea, nu a existat o scădere majoră a nivelului de oxigen.

Cine este afectat de Omicron ?

Dr. Coetzee a spus că a tratat pacienți care au 40 de ani sau mai puțin și că aproape jumătate dintre pacienții cu simptome Omicron pe care i-a tratat nu au fost vaccinați.

Dar ea avertizează că efectele variantei omicron la pacienții în vârstă sunt necunoscute.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Articole asemanatoare

COVID-19: Italia va administra doza booster la 4 luni

Începând cu 10 ianuarie, Italia va începe să administreze doza booster a vaccinului anti-COVID-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare...

VIDEO: Adevărul crunt despre toți românii – „Suntem săraci. De ce să fim și răi?”

Robi, polițistul din Las Fierbinți a ținut un monolog care a devenit viral în numai câteva ore. Ce înseamnă...

Revelion în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei: Carla’s Dreams, Puya și Manuel Riva vor urca pe scenă

Revelion în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei: Carla’s Dreams, Puya și Manuel Riva vor urca pe scenă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Cercetătorii japonezi creează un „vaccin” împotriva îmbătrânirii

Cum ar fi dacă ai putea trăi pentru totdeauna? Este o întrebare la care s-au gândit mult timp miliardarii din Silicon Valley,...

Comentarii recente

%d blogeri au apreciat: