luni, decembrie 27, 2021
Acasă Actualitate Formularul digital de intrare în România (PLF) va fi disponibil online

Formularul digital de intrare în România (PLF) va fi disponibil online

PLF-ul va fi disponibil și online, începând cu data de 19 decembrie 2021. Formularul digital pe care toți cetățenii trebuie să-l completeze la intrare în România, va fi disponibil prin aplicaţia plf.gov.ro. Documentul devine obligatoriu începând cu data de 20 decembrie. Pentru necompletarea lui, cetățenii riscă amenzi între 2.000 și 3.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al STS, Cătălin Chirca a declarat:

„Formularul digital de intrare în România va putea fi completat doar electronic din aplicația plf.gov.ro dezvoltată de STS pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale.

Aplicația plf.gov.ro va deveni operațională începând de mâine, 19 decembrie, astfel încât cei care vor intra în țară în data de 20 decembrie să aibă timpul necesar să completeze formularul.

În acest moment, colegii mei realizează ultimele testări de securitate și de performanță iar începând de mâine de pe orice telefon, tabletă sau calculator cu conexiune la internet va putea fi accesată această aplicație.

Formularul cuprinde câmpuri obligatorii cu privire la identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intră în țară, istoricul de călătorie din ultimele 14 zile, adresa de destinație și, dacă este cazul, datele minorilor care îi însoțesc.

Formularul digital este un instrument foarte util, simplu de utilizat de toate persoanele, însă în spate are o serie de interconectări complexe cu sistemul informatic al Poliției de Frontieră, cu aplicația Corona Forms, care realizează managementul persoanelor infectate dar și cu evidența persoanelor. Din acest motiv le recomandăm oamenilor și le reamintim să completeze toate câmpurile într-un mod cât mai corect, pentru că aplicația face validări cu bazele de date ale statului și va semnala orice greșeală.

Practic, înainte de a sosi în țară, cu câteva ore sau chiar câteva minute, se accesează aplicația plf.gov.ro și se introduce o adresă de email. Mai departe accesăm adresa de email, deschidem mesajul și intrăm în linkul de accesare. Se completează similar cu aplicația de certificat digital și va putea fi folosită foarte ușor de orice persoană. Introducem toate câmpurile obligatorii iar ulterior salvăm documentul. Odată salvat, acesta nu mai poate fi editat. Dacă doriți să actualizăm datele, va trebui să completăm un nou formular.

Instrumentul digital pe care l-am dezvoltat pentru Ministerul Sănătății și autoritățile medicale vine în sprijinul acestora pentru realizarea anchetelor epidemiologice”.

Articole asemanatoare

COVID-19: Italia va administra doza booster la 4 luni

Începând cu 10 ianuarie, Italia va începe să administreze doza booster a vaccinului anti-COVID-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare...

VIDEO: Adevărul crunt despre toți românii – „Suntem săraci. De ce să fim și răi?”

Robi, polițistul din Las Fierbinți a ținut un monolog care a devenit viral în numai câteva ore. Ce înseamnă...

Revelion în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei: Carla’s Dreams, Puya și Manuel Riva vor urca pe scenă

Revelion în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei: Carla’s Dreams, Puya și Manuel Riva vor urca pe scenă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Cercetătorii japonezi creează un „vaccin” împotriva îmbătrânirii

Cum ar fi dacă ai putea trăi pentru totdeauna? Este o întrebare la care s-au gândit mult timp miliardarii din Silicon Valley,...

Comentarii recente