luni, decembrie 27, 2021
Acasă "Stiri de afara" Japonia a executat trei deținuți condamnați la moarte

Japonia a executat trei deținuți condamnați la moarte

Japonia a executat marți trei deținuți condamnați la moarte. Pentru prima dată din 2019 încoace, țara aplică pedeapsa cu moartea, potrivit Euronews.

„Trei condamnați la moarte au fost executați astăzi”, a confirmat un oficial al ministerului de justiție.

Ei erau un bărbat în vârstă de 65 de ani condamnat pentru uciderea a șapte membri ai familiei și a vecinilor în 2004 și doi bărbați în vârstă de 54 și 44 de ani condamnați pentru o dublă crimă în 2003.

Japonia a executat trei condamnați în 2019 și 15 în 2018, inclusiv 13 membri ai sectei Aum, care a fost implicată într-un atac cu gaz sarin (gaz toxic de luptă) asupra metroului din Tokyo în 1995.

Sprijinul public pentru pedeapsa capitală în Japonia rămâne puternic, în ciuda criticilor din străinătate, în special din partea organizațiilor privind drepturile omului.

„Dacă se menține sau nu pedeapsa cu moartea este o problemă crucială care privește bazele sistemului de justiție penală al Japoniei”, a transmis marți secretarul general adjunct al guvernului, Seiji Kihara, într-o conferință de presă.

„Pe măsură ce crimele atroce continuă să fie comise, pedeapsa cu moartea trebuie să fie impusă celor care au comis acte de o asemenea gravitate”, a adăugat el.

În prezent, în Japonia există peste 100 de deținuți condamnați la moarte și, de obicei, trec mulți ani până îi execută, dar deținuții sunt de obicei anunțați cu doar câteva ore înainte de executare.

La începutul lunii noiembrie, doi deținuți condamnați la moarte au intentat un proces împotriva guvernului japonez, susținând că această practică este ilegală și provoacă daune psihologice.

Avocatul lor a declarat pentru AFP că execuțiile erau de obicei anunțate deținuților condamnați cu doar una sau două ore înainte, împiedicându-i să-și vadă avocatul sau să depună apel.

Hakamada, în vârstă de 85 de ani, considerat acum cel mai în vârstă condamnat la moarte din lume, a petrecut mai bine de patru decenii așteptându-și moartea, după ce în 1968 și-a omorât șeful și trei dintre membrii familiei șefului său.

Japonezul a mărturisit crima după săptămâni de interogatoriu.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Articole asemanatoare

COVID-19: Italia va administra doza booster la 4 luni

Începând cu 10 ianuarie, Italia va începe să administreze doza booster a vaccinului anti-COVID-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare...

VIDEO: Adevărul crunt despre toți românii – „Suntem săraci. De ce să fim și răi?”

Robi, polițistul din Las Fierbinți a ținut un monolog care a devenit viral în numai câteva ore. Ce înseamnă...

Revelion în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei: Carla’s Dreams, Puya și Manuel Riva vor urca pe scenă

Revelion în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei: Carla’s Dreams, Puya și Manuel Riva vor urca pe scenă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Cercetătorii japonezi creează un „vaccin” împotriva îmbătrânirii

Cum ar fi dacă ai putea trăi pentru totdeauna? Este o întrebare la care s-au gândit mult timp miliardarii din Silicon Valley,...

Comentarii recente