joi, ianuarie 20, 2022
Acasă Actualitate București paralizat. Grevă STB

București paralizat. Grevă STB

Transportul public este paralizat în București. Tramvaiele, troleibuzele și autobuzele nu circulă în Capitală din cauza unei greve STB.

Nicușor Dan: Nu e o grevă spontană, ci o acțiune orchestrată de sindicat

Ora 9:00: Greva de la STB este o acțiune ilegală și foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni, a declarat primarul general Nicușor Dan. El a subliniat că nu e o grevă spontană, ci o acțiune orchestrată de sindicat. Primarul general l-a acuzat în mod direct pe liderul Vasile Petrariu și a spus că are dovezi contra lui și va depune plângeri penale.

„Acțiunea în instanță e depusă la Tribunalul București de STB, care cere să se constate că acțiunea e ilegală. Privind litigiul de muncă, va fi o cerere de intervenție din partea municipalității, pentru că greva afectează viața a sute de mii de bucureșteni.

Nu e o grevă spontană, ci orchestrată de sindicat, avem dovezi, avem scrise și depuse plângeri penale contra liderilor de sindicat care au orchestrat. Este o grevă politică, principal responsabil e Petrariu, consilier PSD în Consiliul General. Avem dovezi contra lui, scrie Digi24.ro.

Fac apel la șoferi să înțeleagă gravitatea acțiunii lor și să reia activitatea. Șoferii care participă să știe că sunt deschis la dialog, dar nu prin intermediul liderilor de sindicat. Aștept să desemneze reprezentanți cu care să stăm de vorbă”, a declarat Nicușor Dan.

Prefectura Capitalei anunţă măsurile luate în urma grevei de la Societatea de Transport Bucureşti

În această dimineaţă, prefectul Municipiului Bucureşti, în virtutea atribuţiilor legale, privind respectarea ordinii publice şi menţinerea climatului de pace socială, directorul general al Poliţiei Capitalei  şi directorul general al Jandarmeriei Bucureşti, au dispus măsuri operative, în sprijinul populaţiei afectate de greva lucrătorilor STB:  

  • A fost suplimentat efectivul de poliţie rutieră, care împreună cu poliţia locală asigură fluidizarea traficului în principalele intersecţii.  
  • Suplimentarea efectivelor de poliţie şi jandarmerie în zona staţiilor de metrou , atât în interior cât şi la exterior, în scopul asigurării unui flux normal, pentru prevenirea oricăror incidentre şi prevenirea aglomerărilor , în context pandemic, scrie adevărul.ro. 
  • Informarea cetăţenilor aflaţi în staţiile STB, prin echipajele de poliţie şi jandarmerie, cu privire la situaţia generate de grevă. Metrorex a informat cu privire la utilizarea întregii flote, de trenuri, disponibilă pentru a prelua un flux cât mai mare de călători şi pentru reducerea timpilor de aşteptare în staţii.  

Traficul rutier a devenit chiar mai aglomerat decât de obicei la această oră de vârf, numeroase artere devenind „roşii” pe hărţile şi aplicaţiile de navigaţie (Google Maps şi Waze, la ora 08.00)

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Articole asemanatoare

București paralizat. Grevă STB

Transportul public este paralizat în București. Tramvaiele, troleibuzele și autobuzele nu circulă în Capitală din cauza unei greve STB.

Adrian Sârbu, pe cale să piardă Mediafax

Dan Şucu, patronul Mobexpert este creditorul principal al Mediafax Group, deținut de Adrian Sârbu, fondatorul ProTV și Aleph News, scrie Profit.ro.

Turcia își schimbă numele

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că țara nu se va mai numi Turcia, deoarece numele nu mai reprezintă cultura și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Top 7 cele mai luxoase hoteluri din lume – 6 se află în Europa

După doi ani de pandemie, cu toții merităm un pic de lux în viața noastră, scrie Euronews.com. În ciuda...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Comentarii recente