sâmbătă, aprilie 16, 2022
Acasă "Stiri de afara" Burger King vrea să ajungă la meniuri vegane în proporție de 50...

Burger King vrea să ajungă la meniuri vegane în proporție de 50 la sută până în 2030

Toată mâncarea de tip fast-food va deveni în cele din urmă vegană, a declarat un renumit restaurant vegetarian, după ce Burger King a testat transformarea unuia dintre restaurantele sale emblematice într-unul complet fără carne, notează The Guardian.

Magazinul Burger King din Leicester Square, Londra, a oferit timp de o lună numai mâncare vegană pentru a testa popularitatea acesteia. Aceasta include o versiune pe bază de plante a burgerului Whopper, precum și un burger katsu „de pui” și nuggets vegani.

Burger King a declarat că va reintroduce opțiunile cu carne la Leicester Square, dar analizează posibilitatea de a lansa unele dintre cele mai populare feluri de mâncare din cadrul testului în filiale din întreaga țară. Între timp, Vegan Royale, Vegan Nuggets și Whopper-ul vor rămâne în meniul standard în toate restaurantele, a precizat acesta.

Mâncarea vegană, tendință în creștere

James Lewis, care lucrează în domeniul marketingului și dezvoltării de produse pentru restaurantul vegan 123V de pe Bond Street, Londra, a declarat că acest lucru face parte dintr-o tendință în creștere.

Lewis, care, împreună cu bucătarul francez Alexis Gauthier, conduce două restaurante complet vegane în Londra, a declarat: „Ceea ce am căutat a fost să ne adresăm tuturor membrilor unei familii, unui grup de prieteni, persoanelor care nu erau vegani la început. Noi numim burgerul vegan o mâncare accesibilă, ceva cu care cineva este ușor de familiarizat.”

El a sperat că prietenii veganilor care consumă carne vor vizita restaurantul, vor încerca burgerul vegan și își vor da seama că este la fel de bun ca unul obișnuit – și poate că vor alege asta pe viitor.

Deoarece o mare parte din carnea mâncărurilor fast-food este procesată, opțiunile vegane au fost relativ ușor de înlocuit. Atunci când Greggs a lansat o ruladă vegană cu cârnați în 2019, mulți au comentat că terciul de carne și ierburi conținut era aproape imposibil de distins de cel adevărat. De atunci, lanțul a realizat o versiune vegană a popularului său cârnat, fasole și brânză topită.

„Fast food este 100% cel mai bun domeniu pentru a trece la veganism”, a spus Lewis, adăugând: „Lanțurile de magazine sunt deseori luate în derâdere de către oameni, dar ele stabilesc tendințele aici. Nu are rost să înființezi un lanț vegan, pentru că, odată ce McDonald’s își va da seama cum să facă un hamburger vegan bun, se va gândi: Ce rost are costul de a ține toate aceste animale când putem să-l facem la fel de bun și să-l creștem în pământ?”

„Nu peste prea mult timp, oamenii își vor lua un burger și acesta va fi unul vegan, iar asta va fi norma și nu se vor gândi altfel.”

Burger King și-a propus ca până în 2030 să ajungă la un meniu fără carne în proporție de 50%

Cu toate acestea, decizia lanțului de a-și transforma filiala din Leicester Square întruna vegană a provocat unele controverse. Dominique Samuels, un comentator al postului de televiziune GB News, a acuzat lanțul de „manipulare”.

Ea a spus: „Este extrem de manipulativ. Este chiar acolo unde se află toate cluburile, iar oamenii beți și înfometați, de exemplu, nu vor avea multe opțiuni. Burger King a fost acolo de când mă știu. Deci, practic, încearcă să forțeze oamenii să consume carne falsă îmbunătățită chimic”.

Lewis a declarat că nu este de acord cu această evaluare, adăugând: „Nu sunt de acord cu această evaluare. Nu cred că Burger King încearcă să păcălească pe cineva… au vopsit totul în verde și au scris cu litere de 1,80 metri <fără carne>.

„O mulțime de oameni sunt îngroziți să se privească în oglindă și să vadă că lumea se schimbă și că moralitatea lor este pusă la îndoială”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Articole asemanatoare

Burger King vrea să ajungă la meniuri vegane în proporție de 50 la sută până în 2030

Toată mâncarea de tip fast-food va deveni în cele din urmă vegană, a declarat un renumit restaurant vegetarian, după ce Burger King...

WhatsApp va îmbunătăți chat-ul de grup, va permite administratorilor să șteargă mesajele și va introduce o nouă funcție

WhatsApp testează o nouă funcție numită “Comunități” pentru a organiza grupuri în structuri mai mari, care ar putea fi folosite la locul...

Mai multe persoane împușcate într-o stație de metrou din New York – Cel puțin 13 răniți

Mai multe persoane au fost împușcate și cel puțin 13 au fost rănite marți într-o stație de metrou din New York, a...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Top 7 cele mai luxoase hoteluri din lume – 6 se află în Europa

După doi ani de pandemie, cu toții merităm un pic de lux în viața noastră, scrie Euronews.com. În ciuda...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Comentarii recente