sâmbătă, aprilie 16, 2022
Acasă Actualitate WhatsApp va îmbunătăți chat-ul de grup, va permite administratorilor să șteargă mesajele...

WhatsApp va îmbunătăți chat-ul de grup, va permite administratorilor să șteargă mesajele și va introduce o nouă funcție

WhatsApp testează o nouă funcție numită “Comunități” pentru a organiza grupuri în structuri mai mari, care ar putea fi folosite la locul de muncă sau în școli, a anunțat joi serviciul de mesagerie deținut de Meta Platforms, scrie Euronews.

Funcția va reuni grupurile, care sunt limitate la 256 de utilizatori, sub umbrele mai mari, unde administratorii ar putea trimite alerte către o comunitate de mii de persoane.

Comunitățile ar putea provoca alte aplicații de mesagerie, precum Telegram, care a fost folosită pe scară largă pentru comunicare în războiul dintre Rusia și Ucraina, și alte platforme de mesagerie privată, precum iMessage sau Sign.

„Este clar de ceva vreme că modul în care comunicăm online se schimbă”, a declarat Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, anunțând știrea într-o postare pe profilul său public de Facebook.

„Cei mai mulți dintre noi folosesc rețelele sociale și feed-urile pentru a descoperi conținut interesant și pentru a fi la curent cu noutățile. Dar, pentru un nivel mai profund de interacțiune, mesageria a devenit centrul vieții noastre digitale. Este mai intim și mai privat, iar cu ajutorul criptării este și mai sigur”.

Serviciul de mesagerie, care este criptat de la un capăt la altul și are aproximativ 2 miliarde de utilizatori, a declarat că funcția Comunități va fi, de asemenea, criptată de la un capăt la altul.

„Acest lucru este orientat cu adevărat către comunitățile care fac deja parte din viața ta și care fac comunicare privată”, a declarat șeful Whatsapp, Will Cathcart, într-un interviu acordat Reuters.

https://twitter.com/wcathcart/status/1514620585870987272?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1514620585870987272%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.euronews.com%2Fnext%2F2022%2F04%2F15%2Fwhatsapp-to-launch-communities-to-improve-group-chat-and-allow-admins-to-delete-messages

Acesta a declarat că nu există planuri actuale de a percepe taxe pentru noua funcție, care este testată în versiune beta cu un număr mic de comunități globale, dar nu a exclus posibilitatea de a oferi „funcții premium pentru întreprinderi” în viitor.

Care sunt principalele caracteristici?

WhatsApp s-a confruntat cu abuzuri, printre care se numără trimiterea de mesaje în masă și răspândirea dezinformării și a discursului instigator la ură.

Pentru noua funcție se vor folosi instrumente anti-abuz și măsuri de protecție, cum ar fi limitele de redirecționare.

WhatsApp a declarat că vor exista, de asemenea, modificări la funcția Grupuri înainte de lansarea Comunităților.

Acesta a spus că va adăuga posibilitatea ca administratorii de grup să șteargă mesajele problematice din chat-ul tuturor, iar administratorii vor putea elimina persoane dintr-un întreg grup de Comunitate, în timp ce utilizatorii vor avea posibilitatea de a părăsi în tăcere un grup, fără ca toți ceilalți să fie notificați de ieșirea lor.

Grupurile vor avea, de asemenea, chat-uri vocale pentru până la 32 de persoane în același timp.

Comunitățile vor avea, de asemenea, funcții pentru grupuri, inclusiv reacții emoji, partajarea fișierelor și apeluri vocale mai mari.

Zuckerberg a declarat că, Communities va fi implementat în următoarele luni.

El a precizat că Meta va crea funcții de mesagerie de acest fel pentru Facebook, Messenger și Instagram.

Meta intenționează, de asemenea, să implementeze criptarea end-to-end pentru celelalte servicii de mesagerie din aplicațiile sale, ca parte a pivotului său continuu și declarat îndreptat către confidențialitate.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Articole asemanatoare

WhatsApp va îmbunătăți chat-ul de grup, va permite administratorilor să șteargă mesajele și va introduce o nouă funcție

WhatsApp testează o nouă funcție numită “Comunități” pentru a organiza grupuri în structuri mai mari, care ar putea fi folosite la locul...

Mai multe persoane împușcate într-o stație de metrou din New York – Cel puțin 13 răniți

Mai multe persoane au fost împușcate și cel puțin 13 au fost rănite marți într-o stație de metrou din New York, a...

Alegeri prezindețiale Franța: Macron VS. Le Pen

S-a votat astăzi în toată Franța în primul tur al alegerilor prezidențiale, în care candidata de extremă dreapta Marine Le Pen reprezintă...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Top 7 cele mai luxoase hoteluri din lume – 6 se află în Europa

După doi ani de pandemie, cu toții merităm un pic de lux în viața noastră, scrie Euronews.com. În ciuda...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Comentarii recente