joi, aprilie 21, 2022
Acasă Actualitate Acțiunile Netflix s-au prăbușit cu 35% - Compania a pierdut aproximativ 50...

Acțiunile Netflix s-au prăbușit cu 35% – Compania a pierdut aproximativ 50 miliarde de dolari

Acțiunile Netflix s-au prăbușit cu 35% după ce compania a dezvăluit o scădere bruscă a numărului de abonați și a avertizat că alte milioane de persoane vor renunța la serviciul de streaming, potrivit BBC.

Acest lucru a făcut ca valoarea de piață a firmei să scadă cu peste 50 de miliarde de dolari, în timp ce experții au avertizat că se va confrunta cu dificultăți pentru a reveni pe drumul cel bun.

Reclame pentru filmele de pe Netflix

Netflix se confruntă cu o concurență intensă din partea rivalilor de streaming, dar a fost afectată și după ce a crescut prețurile și a părăsit Rusia.

Cu toate acestea, unii au pus la îndoială planurile sale de stimulare a creșterii, care includ introducerea unui serviciu gratuit cu suport publicitar.

De asemenea, intenționează să ia măsuri drastice împotriva partajării parolelor, estimând că peste 100 de milioane de gospodării care nu plătesc urmăresc serviciul în acest mod.

William Ackman a renunțat miercuri la investiția sa de 1,1 miliarde de dolari în Netflix, înregistrând o pierdere de peste 400 de milioane de dolari.

Fondul său de acoperire Pershing Square Capital Management cumpărase acțiunile cu doar trei luni în urmă.

Într-o scurtă declarație, dl Ackman a spus că, deși planurile Netflix de a-și schimba modelul de afaceri au sens, investiția în companie pare prea riscantă.

„În timp ce afacerea Netflix este în mod fundamental simplu de înțeles, în lumina evenimentelor recente, ne-am pierdut încrederea în capacitatea noastră de a prezice perspectivele viitoare ale companiei cu un grad suficient de certitudine”, a scris el.

Netflix a declarat recent că numărul total de abonați a scăzut cu 200.000 în primele trei luni ale anului 2022, rămânând mult sub obiectivul său.

De asemenea, a mai spus că alte două milioane de persoane vor renunța probabil la acest serviciu până în iulie.

Unii analiști au avertizat că, după o perioadă de expansiune accelerată în timpul pandemiei, gigantul de streaming a rămas fără modalități ușoare de creștere.

Consumatorii presați reduc serviciile de streaming pentru a economisi bani, în timp ce unii consideră că există prea mult conținut din care să aleagă pe fondul unei avalanșe de concurență din partea rivalilor precum Disney și Amazon.

„Problema mai amplă a Netflix, împreună cu restul sectorului, este că, consumatorii nu au fonduri nelimitate și că unul sau două abonamente sunt de obicei suficiente”, a declarat Michael Hewson, analist la CMC Markets.

„Odată ce depășești acest nivel, trebuie să renunți la ceva în privința costului vieții și, deși Netflix este încă lider de piață, nu are buzunarele mai adânci ale Apple, Amazon sau Disney, ceea ce îl face mult mai vulnerabil la o comprimare a marjelor.”

Dar Julian Aquilina, analist senior de televiziune la firma de cercetare media Enders Analysis, a declarat că este greșit să se renunțe la firmă.

„Piața de streaming se maturizează, iar așteptările mari pe care oamenii le aveau în legătură cu Netflix sunt resetate. Dar cred că va rămâne liderul pieței, are o poziție atât de impunătoare. Dacă oamenii vor renunța la un abonament, Netflix nu va fi primul pe care îl vor alege.”

El a adăugat că firma tocmai și-a majorat prețurile „ceea ce duce întotdeauna la o scădere a numărului de abonați, dar înseamnă, de asemenea, că obține mai multe venituri pe client”.

Netflix rămâne principalul serviciu de streaming din lume, cu peste 220 de milioane de abonați. Acesta își produce din ce în ce mai mult propriul conținut, iar emisiuni precum „The Crown”, „Bridgerton” și „Squid Game” au fost succese globale.

Firma s-a bucurat de o creștere trimestrială neîntreruptă a numărului de abonați din octombrie 2011, dar marți a recunoscut că pierde clienți în favoarea rivalilor, în timp ce se luptă să se extindă din cauza împărtășirii parolelor.

De asemenea, a mai spus că decizia de a crește prețurile pe piețele cheie a costat compania 600.000 de abonați numai în America de Nord, în timp ce ieșirea din Rusia din cauza Ucrainei a făcut-o să piardă 700.000 de abonați.

În ciuda provocărilor, veniturile au crescut cu 7,8 miliarde de dolari (6 miliarde de lire sterline) în primele trei luni ale anului, în creștere cu 9,8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Acest lucru a marcat o încetinire față de trimestrele anterioare, în timp ce profiturile au scăzut cu peste 6%, la aproximativ 1,6 miliarde de dolari.

Acțiunile Netflix s-au prăbușit cu 35% miercuri și au scăzut cu încă 3,5% în deschiderea ședinței de joi.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Articole asemanatoare

Acțiunile Netflix s-au prăbușit cu 35% – Compania a pierdut aproximativ 50 miliarde de dolari

Acțiunile Netflix s-au prăbușit cu 35% după ce compania a dezvăluit o scădere bruscă a numărului de abonați și a avertizat că...

VIDEO: Drumul Expres Craiova-Pitești: Cei 18 kilometri au fost inaugurați

Centura ocolitoare a orașului Balș este gata. A fost inaugurată astăzi, 21.04.2022. Este primul drum Expres din România.

Războiul din Ucraina: Camioane blocate la granița dintre Polonia și Belarus

O coadă uriașă de camioane s-a format la granița dintre Polonia și Belarus, în timp ce șoferii ruși și belaruși încearcă să...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Top 7 cele mai luxoase hoteluri din lume – 6 se află în Europa

După doi ani de pandemie, cu toții merităm un pic de lux în viața noastră, scrie Euronews.com. În ciuda...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Comentarii recente