duminică, mai 1, 2022
Acasă "Stiri de afara" Zeci de civili au fost evacuați de la combinatul siderurgic Azovstal din...

Zeci de civili au fost evacuați de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol către teritoriul controlat de Rusia

Zeci de civili au fost evacuați de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol către teritoriul controlat de Rusia, după săptămâni de asediu, scrie BBC.

Zona industrială masivă este ultimul loc de refugiu al trupelor ucrainene în orașul de importanță strategică.

Rusia a declarat că zeci de civili au ajuns într-un sat pe care îl controlează.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, a declarat că un grup mare se îndreaptă spre Zaporizhzhia, pe care Ucraina îl menține sub control.

„Primul grup de aproximativ 100 de persoane se îndreaptă deja spre zona controlată”, a scris el pe Twitter. „Mâine ne vom întâlni cu ei în Zaporizhzhia. Să fim recunoscători echipei noastre! Acum ei, împreună cu ONU, lucrează la evacuarea altor civili din centrală”.

Națiunile Unite au confirmat că sunt implicate în operațiune, alături de Crucea Roșie și de „părțile implicate în conflict”.

Convoiul de evacuare a sosit sâmbătă dimineața, a precizat ONU – dar nu a dat detalii despre locul unde au fost duși oamenii sau câți au plecat, spunând că împărtășirea detaliilor ar putea pune în pericol siguranța operațiunii.

Aceasta vine în urma rapoartelor contradictorii din mass-media cu privire la soarta unor civili care au reușit să scape de la sfârșitul zilei de sâmbătă.

Ministerul rus al Apărării afirmă că aproape 50 de civili au părăsit oțelăria asediată, dintre care unii au fost duși la Bezimenne, un sat din teritoriul ucrainean controlat de Rusia.

Agenția de știri Reuters a relatat că unul dintre fotografii săi staționați în sat a văzut mai mult decât cei 50 de oameni sosind într-un convoi și a raportat că în zonă se află personal ONU.

Mariupol se află de săptămâni întregi sub un bombardament intens din partea artileriei rusești.

Combinatul siderurgic Azovstal – unde sunt ascunși ultimii apărători ai Ucrainei împreună cu o parte din civilii rămași – este o zonă industrială vastă, cu o rețea de tuneluri subterane, ceea ce face ca capturarea sa să fie dificilă pentru forțele rusești.

Luna trecută, după ce a declarat că orașul din sudul Ucrainei a fost capturat, președintele rus Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să sigileze combinatul siderurgic „astfel încât să nu poată trece o muscă”.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Articole asemanatoare

Zeci de civili au fost evacuați de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol către teritoriul controlat de Rusia

Zeci de civili au fost evacuați de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol către teritoriul controlat de Rusia, după săptămâni de asediu,...

Bătaie în toată regula la Galați, de 1 mai – Mai multe persoane au ajuns la spital

În jur de șapte persoane au ajuns azi la spita, iar patru sunt în stare gravă. Se pare că oamaenii au fost...

Erling Braut Haaland este foarte aproape de o mutare la Man City

Atacantul echipei Borussia Dortmund, Erling Braut Haaland, este foarte aproape de a ajunge la un acord pentru a se alătura echipei Manchester...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Top 7 cele mai luxoase hoteluri din lume – 6 se află în Europa

După doi ani de pandemie, cu toții merităm un pic de lux în viața noastră, scrie Euronews.com. În ciuda...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Comentarii recente