miercuri, iunie 1, 2022
Acasă Actualitate Sorin Oprescu susține că nu a fugit nicăieri, ci doar își "făcea...

Sorin Oprescu susține că nu a fugit nicăieri, ci doar își „făcea visul de o viaţă întreagă”

Sorin Oprescu, fostul edil al Bucureștiului, condamnat la 10 ani de închisoare și dat în urmărire internațională, a spus pentru Antena 3 că, nu a încercat să fugă din țară, ci doar își „făcea visul de o viaţă întreagă”.

Ce a declarat Sorin Oprescu?

„Contează faptul că judecătorii au fost duri, dar corecți şi pentru lucrul ăsta eu le mulțumesc. Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că la vârsta mea şi la afecțiunile pe care le am probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor.

Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv.

Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înțeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut.

Eu nu am fugit nicăieri. Eram aici (în Grecia – n.red.), îmi făceam visul de o viaţă întreagă că atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă.

Eram acasă în apartamentul pe care l-am închiriat. Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni. M-au găsit acasă. Nu m-am ascuns, nu am fugit. Cum să fug? Pentru ce, când tot procesul a fost o mascaradă? Am trăit cu speranța că poate într-adevăr se dorește să se afle adevărul.

Dar nu, s-a vrut altceva cu o regie din asta ieftină cu complet de divergența, chestii care au dus la interpretarea şi la copy-paste-ul la ceea ce s-a spus a doua zi după confirmarea arestării în Bucureşti în septembrie 2015 de către Camelia Bogdan. Dacă veți avea curiozitatea veți vedea exact textul. De aia am fost şocat.

În mod sigur da, şi judecătorii şi absolut toţi cei care au fost (n.r la proces) cu următoarea frază: Oprescu nu a avut parte de un proces echitabil pentru că… Şi au dezvoltat teoriile judiciare care să susţină acest lucru.

Eu le-am mulțumit că au ţinut să vină să spună părerea lor şi le mulțumesc şi în ziua de astăzi. Le mulțumesc şi celor care în trecere mergând spre sala de judecată am auzit o voce prietenoasă că sunt acasă mulţi care mă susţin”, a declarat Sorin Oprescu pentru Antena 3.

Reamintim că Sorin Oprescu a fost eliberat din închisoarea din Grecia după ce a plătit cauțiunea de 5.000 de euro. Procedura de extrădare va continua, iar în 40 de zile, judecătorii din Grecia vor decide dacă îl trimit sau nu pe Oprescu acasă, în România.

Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București. El era acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu, notează digi24.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Articole asemanatoare

Sorin Oprescu susține că nu a fugit nicăieri, ci doar își „făcea visul de o viaţă întreagă”

Sorin Oprescu, fostul edil al Bucureștiului, condamnat la 10 ani de închisoare și dat în urmărire internațională, a spus pentru Antena 3 că,...

Milioane de euro profit pentru PROTV și Antena. Milioane de euro în minus pentru Aleph News, condus de Adrian Sârbu

S-au afișat milioane de euro realizate de televiziunile din România. Fără să ne suprindă, pe primele locuri se află PROTV și trustul...

Accident de kart în Cluj-Napoca. Un bărbat de 52 de ani a murit

Un accident de kart a avut loc în Cluj-Napoca. Un bărbat în vârstă de 52 de ani a murit. Incidentul s-a petrecut...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Top 7 cele mai luxoase hoteluri din lume – 6 se află în Europa

După doi ani de pandemie, cu toții merităm un pic de lux în viața noastră, scrie Euronews.com. În ciuda...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Comentarii recente