joi, iunie 9, 2022
Acasă Actualitate Cele mai scumpe orașe din lume ale anului 2022

Cele mai scumpe orașe din lume ale anului 2022

Compania globală de mobilitate ECA International a publicat lista anuală a celor mai scumpe orașe din lume în care se poate trăi și, încă o dată, Hong Kong a ajuns în fruntea listei, potrivit CNN.

Compania realziează acest top pe baza mai multor factori, inclusiv prețul mediu al alimentelor de bază pentru gospodărie, precum laptele și uleiul de gătit, chiria, utilitățile, transportul în comun și puterea monedei locale.

Acesta este al treilea an consecutiv în care Hong Kong a revendicat “onoarea” de a fi cel mai scump oraș din lume, conform indicelui ECA. Indicele se concentrează în mod special pe lucrătorii străini și pe expatriați în clasamentul lor.

Asia ia premiul

Asia poate fi considerată cel mai scump continent, cu cinci orașe – Hong Kong, Tokyo, Shanghai, Guangzhou și Seul – care se află în top 10.

Unele autorități de reglementare includ Orientul Mijlociu în Asia. În acest caz, Tel Aviv – care se află pe locul șase – contează și el în totalul Asiei și i-ar conferi acesteia șase din cele 10 locuri.

Asia revendică, de asemenea, onoarea de a găzdui orașul cu cea mai rapidă ascensiune din lista generală. Acesta ar fi Colombo, principala metropolă din Sri Lanka, care a urcat 23 de locuri, de pe 162 pe 149.

Lee Quane, directorul regional al ECA pentru Asia, a explicat motivul pentru care China continentală este din ce în ce mai prezentă în index.

„Majoritatea orașelor din China continentală din clasamentul nostru au rate ale inflației mai mari decât cele pe care suntem obișnuiți să le vedem, dar acestea sunt încă mai mici decât în alte părți din Asia”, a declarat Quane într-un comunicat. „Prin urmare, principalul motiv al creșterii lor în clasament a fost forța continuă a yuanului chinezesc față de alte monede importante.”

Următoarele orașe în top

Așadar, ce orașe sse află mai jos în clasament față de anii precedenți?

Parisul, care a fost în fruntea listei ECA în trecut, a ieșit din top 30. Madrid, Roma și Bruxelles au scăzut și ele.

„Aproape fiecare oraș important din zona euro a înregistrat o scădere în clasament în acest an, deoarece euro a avut o evoluție mai slabă în ultimele 12 luni decât dolarul american și lira sterlină britanică”, explică Quane.

Factorii externi, cum ar fi politica și conflictele internaționale, pot juca, de asemenea, un rol. Invazia Rusiei în Ucraina și sancțiunile impuse de multe țări care au însoțit-o au făcut ca Moscova să se situeze pe locul 62, iar Sankt Petersburg a ajuns pe locul 147.

Cel mai scump oraș din Europa este Geneva, Elveția, care s-a clasat pe locul al treilea, după Hong Kong și New York City. Elveția folosește francul elvețian în loc de euro.

Pandemia de coronavirus a jucat, bineînțeles, un rol în lanțurile de aprovizionare globale.

Cele mai scumpe orașe din lume ale anului 2022

1. Hong Kong

2. New York

3. Geneva

4. Londra

5. Tokyo

6. Tel Aviv

7. Zurich

8. Shanghai

9. Guangzhou

10. Seoul

Articole asemanatoare

Cele mai scumpe orașe din lume ale anului 2022

Compania globală de mobilitate ECA International a publicat lista anuală a celor mai scumpe orașe din lume în care se poate trăi...

VIDEO: Manele în direct la Aleph Business, postul patronat de Adrian Sârbu, fostul fondator PROTV

Gafă de proporții la postul de televiziune al lui Adrian Sârbu, Aleph Business. Au fost manele pe fundal, în timp ce prezentatoarea...

Charlie Ottley, realizator al documentarelor Wild Carpathia şi Flavors of Romania, jefuit la Timișoara

Celebrul Charlie Ottley, realizator al mai multor documentare care promovează țara noastră, a fost jefuit în plină stradă la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Top 7 cele mai luxoase hoteluri din lume – 6 se află în Europa

După doi ani de pandemie, cu toții merităm un pic de lux în viața noastră, scrie Euronews.com. În ciuda...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Comentarii recente