joi, iunie 9, 2022
Acasă "Stiri de afara" Conflictele de muncă din aeroporturile europene și lipsa de personal perturbă concediile...

Conflictele de muncă din aeroporturile europene și lipsa de personal perturbă concediile de vară

Conflictele de muncă și deficitul de personal obligă aeroporturile europene să facă eforturi pentru a găsi mai mulți angajați, pentru a reduce la minimum zborurile anulate și pentru a diminua durerile de cap ale călătorilor în timpul sezonului estival aglomerat.

Lucrătorii de la aeroportul Charles De Gaulle din Franța sunt în grevă, deoarece își doresc mărirea salariilor, un sfert din zboruri fiind anulate. În Italia, echipajele companiilor aeriene Ryanair, easyJet și Volotea au părăsit miercuri locurile de muncă.

Miercuri seară, compania aeriană germană Lufthansa și filiala sa Eurowings au anunțat că vor renunța la peste 1.000 de zboruri în luna iulie, adică 5% din capacitatea planificată pentru weekend, din cauza lipsei de personal în perioada aglomerată a vacanțelor.

Personalul de cabină al Ryanair ar putea intra în grevă în Europa în această vară, după ce discuțiile cu două sindicate spaniole s-au încheiat, potrivit unui comunicat al sindicatelor SITCPLA și USO.

Managerii aeroporturilor se luptă să recruteze și să proceseze rapid noi angajări, în timp ce revenirea călătoriilor aeriene după o criză cauzată de o pandemie duce la zboruri anulate și cozi care durează ore întregi.

Probleme mari pe aeroporturile din întreaga lume

Companiile aeriene, afectate de scăderea numărului de călătorii în timpul pandemiei, au mizat pe o vară puternică, pe măsură ce tarifele cresc pentru a compensa costurile mai mari ale combustibilului. Unele țări mizează, de asemenea, pe turism pentru a revigora economiile greu încercate.

Șeful grupului comercial al companiilor aeriene Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a declarat că aglomerația puternică a avut loc și înainte de pandemie și este acum limitată la anumite aeroporturi, agravată de întârzierile pentru obținerea legitimațiilor de securitate necesare pentru personalul nou angajat.

În America de Nord, cel mai aglomerat aeroport din Canada permite unor angajați care nu și-au obținut încă legitimațiile să lucreze temporar sub supravegherea altor angajați verificați, a declarat Tori Gass, purtător de cuvânt al Autorității aeroportuare din Toronto.

Permisul temporar a fost introdus recent la Aeroportul Internațional Pearson din Toronto ca răspuns la volumul mare de programări. Este nevoie de aproximativ 45 de zile pentru a obține legitimațiile.

Transport Canada a precizat că a primit 13.722 de cereri la nivel național pentru autorizațiile necesare pentru angajați precum agenții de rampă din aeroporturi sau manipulatorii de bagaje în primul trimestru din 2022, în creștere față de 5.968 de solicitări în aceeași perioadă din 2021.

Pearson se luptă cu avioanele blocate și cozi de securitate care durează ore întregi din cauza lipsei de personal.

Ministrul canadian al Transporturilor, Omar Alghabra, a declarat miercuri că lucrează cu partenerii pentru a aduce mai mulți ofițeri de control.

În Europa, aeroporturile din Dublin și Heathrow recrutează controlori, în timp ce aeroportul Schipol din Amsterdam majorează salariile personalului.

Spania a anunțat marți angajarea a 500 de polițiști pentru a suplimenta personalul de control al pașapoartelor în aeroporturile aglomerate și în destinațiile turistice, inclusiv la Madrid.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Articole asemanatoare

Conflictele de muncă din aeroporturile europene și lipsa de personal perturbă concediile de vară

Conflictele de muncă și deficitul de personal obligă aeroporturile europene să facă eforturi pentru a găsi mai mulți angajați, pentru a reduce...

Festivalul SAGA: Un polițist a fost prins cu droguri

În perioada 3-5 iunie a avut loc Festivalul SAGA, organizat la București pe Național Arena. După ce s-a încheiat întregul eveniment, mai...

Fostul președinte, Ion Iliescu a rămas fără certificat de revoluționar

Ion Iliescu a rămas fără certificatul de revoluționar. Decizia aparține Secretariatului de Stat și a fost luată pe data de 31 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Top 7 cele mai luxoase hoteluri din lume – 6 se află în Europa

După doi ani de pandemie, cu toții merităm un pic de lux în viața noastră, scrie Euronews.com. În ciuda...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Comentarii recente