marți, septembrie 13, 2022
Acasă "Stiri de afara" Palatul Buckingham: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit

Palatul Buckingham: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit

Regina Elisabeta, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii și figură emblematică a națiunii timp de șapte decenii, a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat joi Palatul Buckingham.

„Regina a murit în mod pașnic la Balmoral în această după-amiază”, a precizat Palatul Buckingham într-un comunicat, scrie Reuters.

Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra.

Fiul ei cel mare, Charles, în vârstă de 73 de ani, devine automat rege al Regatului Unit și șef de stat al altor 14 regate, printre care Australia, Canada și Noua Zeelandă.

Familia sa s-a grăbit să îi fie alături la casa sa scoțiană, Castelul Balmoral, după ce medicii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la starea ei de sănătate. Ea suferea de ceea ce Palatul Buckingham a numit „probleme episodice de mobilitate” încă de la sfârșitul anului trecut, ceea ce a forțat-o să se retragă din aproape toate angajamentele sale publice.

Regina Elisabeta a II-a, care a fost, de asemenea, cel mai în vârstă și cel mai longeviv șef de stat din lume, a urcat pe tron după moartea tatălui său, regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952, când avea doar 25 de ani. A fost încoronată în luna iunie a anului următor.

Despre Regina Elisabeta a II-a

Mandatul reginei Elisabeta a II-a în calitate de șef de stat a cuprins austeritatea postbelică, tranziția de la imperiu la Commonwealth, sfârșitul Războiului Rece, intrarea și retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Domnia sa a cuprins 15 prim-miniștri, începând cu Winston Churchill, născut în 1874, și până la Liz Truss, născută 101 ani mai târziu, în 1975.

Ea a ținut audiențe săptămânale cu prim-ministrul său pe tot parcursul domniei sale.

La Palatul Buckingham din Londra, mulțimile care așteptau informații despre starea reginei au început să plângă când au auzit de moartea ei. Steagul Uniunii de pe vârful palatului a fost coborât la jumătate de catarg la ora 18:30 BST.

Regina s-a născut Elizabeth Alexandra Mary Windsor, în Mayfair, Londra, la 21 aprilie 1926.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Articole asemanatoare

București, Sector 3: Mega Image se extinde – Un nou magazin pe Drumul Gura-Crivățului, Pallady

Locuitorii din sectorul 3 București, zona Pallady vor avea parte de un nou magazin. Mega Image va deschide în luni următoare.

Palatul Buckingham: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit

Regina Elisabeta, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii și figură emblematică a națiunii timp de șapte decenii, a murit la vârsta...

Gândaci și produse expirate la fast-food-ul ”La Turcu”, din sectorul 2 al Capitalei

Datorită unui videoclip realizat de un trecător la fast food-ul “La Turcu” din sectorul 2, București, unde se plimbau viermi prin carnea...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Top 7 cele mai luxoase hoteluri din lume – 6 se află în Europa

După doi ani de pandemie, cu toții merităm un pic de lux în viața noastră, scrie Euronews.com. În ciuda...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Comentarii recente