sâmbătă, septembrie 17, 2022
Acasă "Stiri de afara" Vladimir Putin: "Contraofensiva din Ucraina nu va schimba planurile Rusiei"

Vladimir Putin: „Contraofensiva din Ucraina nu va schimba planurile Rusiei”

„Recenta contraofensivă a Ucrainei nu va schimba planurile Rusiei”, a declarat Vladimir Putin în primele sale comentarii publice pe această temă.

Într-un contraatac rapid, forțele ucrainene spun că au capturat peste 8.000 de km pătrați în șase zile în regiunea nord-estică Harkov, scrie BBC.

Dar Putin a declarat că nu se grăbește, iar ofensiva din regiunea ucraineană Donbas este pe drumul cel bun.

De asemenea, el a precizat că, până în prezent, Rusia nu și-a desfășurat toate forțele.

„Operațiunea noastră ofensivă în Donbas nu se oprește. Avansează – nu într-un ritm foarte rapid – dar cuceresc treptat din ce în ce mai mult teritoriu”, a declarat el după un summit în Uzbekistan.

Regiunea industrială Donbas din estul Ucrainei este centrul invaziei Rusiei, despre care Putin susține în mod fals că este necesară pentru a salva rusofonii de la genocid.

Părți din Donbas au fost ocupate de separatiștii susținuți de Rusia din 2014. Regiunea Harkov, unde a fost lansat recentul contraatac al Ucrainei, nu face parte din Donbas.

„Vă reamintesc că armata rusă nu luptă în întregime… Doar armata profesionistă luptă”, a spus acesta.

Inițial, Rusia a negat că a trimis soldați recrutați în Ucraina, dar mai mulți ofițeri au fost sancționați disciplinar după ce au ieșit la iveală cazuri în care recruți au fost forțați să semneze contracte și, în unele cazuri, au fost luați prizonieri.

Până în prezent, Rusia nu a declarat oficial război Ucrainei și se referă la invazia sa doar ca la o „operațiune militară specială”.

Însă, după recentele pierderi suferite de Rusia, unii comentatori pro-Kremlin au cerut mobilizarea mai multor forțe. O înregistrare video recentă care a făcut obiectul unor scurgeri de informații și care pare să arate o încercare de a recruta condamnați pentru o companie militară privată, sugerează că Rusia se luptă să găsească suficienți oameni dispuși să lupte.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Articole asemanatoare

Vladimir Putin: „Contraofensiva din Ucraina nu va schimba planurile Rusiei”

"Recenta contraofensivă a Ucrainei nu va schimba planurile Rusiei", a declarat Vladimir Putin în primele sale comentarii publice pe această temă.

Ungaria va prezenta săptămâna viitoare noi legi pentru deblocarea fondurilor UE

Guvernul Ungariei va înainta săptămâna viitoare Parlamentului noi legi pentru a pune capăt unui impas cu Comisia Europeană și pentru a debloca...

București, Sector 3: Mega Image se extinde – Un nou magazin pe Drumul Gura-Crivățului, Pallady

Locuitorii din sectorul 3 București, zona Pallady vor avea parte de un nou magazin. Mega Image va deschide în luni următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai vizualizate articole

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei și a încercat să-l convingă că are Alzheimer

O femeie a furat 600.000 de dolari de la soțul ei timp de 20 de ani. Aceasta a încercat să ascundă furtul, convingându-l pe...

Top 7 cele mai luxoase hoteluri din lume – 6 se află în Europa

După doi ani de pandemie, cu toții merităm un pic de lux în viața noastră, scrie Euronews.com. În ciuda...

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: „Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!”

Directorul Spitalului Orășenesc Balș, către cadrele medicale: "Vă îmbolnăviți de COVID-19 de proaste ce sunteți!". Așa se pare că se comportă un "director" în...

Bali și-a redeschis turismul, dar aproape nimeni nu o mai alege ca destinație

Destinațiile din întreaga lume s-au confruntat cu reduceri semnificative de turiști pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă Bali, insula indoneziană mult iubită...

Comentarii recente